Fleur ravensbergen als
spreker

Publicatie Nieuwsuur

Door haar verbazingwekkende en inspirerende verhalen weet Fleur Ravensbergen het publiek mee te nemen in haar belevenissen als internationale vredesbemiddelaar in gewelddadige conflicten met gewapende groepen zoals IRA en IS. Tijdens haar presentaties deelt ze inzichten die ze heeft opgedaan als vredesbemiddelaar

en leert ze het publiek hoe ze zelf in een soortgelijke situatie een conflict kunnen deëscaleren. Ze is mede hierom een veel-gevraagde spreker op internationale events en universiteiten.

Fleur Spreekt over de Volgende Onderwerpen

"Ik was stil van haar verhaal"

“Gisterenavond was ik bij een avond waar Fleur Ravensbergen vertelde over haar ervaringen. Ik hing aan haar lippen. Kijken door de bril van de ander. Je vooroordelen parkeren. De ander als mens blijven zien ondanks dat je weet dat deze verschrikkelijke dingen gedaan heeft… echt verbinden en kunnen incasseren, om kunnen gaan met nuances, kleine successen boeken, veerkracht tonen, je grenzen kennen en voluit open een onderhandeling ingaan… begrijpen. En empathie. Oprechte empathie. Ik was stil van haar verhaal. Een verhaal dat tegelijkertijd ook zo actueel is.”

Nicole Offenberg

Leiderschapscoach

TESTIMONIALS

"Fleur spreekt vanuit haar brede ervaring in de wereld van conflicthantering. Dit doet ze op een genuanceerde en vooral menselijke manier en ze verliest de complexiteit van de casussen nooit uit het oog. Ze is de gastspreker die wij standaard uitnodigen voor onze honours cursus over conflicthantering en onderhandelen aan de Universiteit van Amsterdam. We weten namelijk dat het altijd een succes zal zijn.”

Zeineb Al Itejawi

Universitair docent en coordinator Universiteit van Amsterdam

Fleur heeft een heel bijzonder verhaal maar is ook vooral een bijzondere vrouw. Om het goede in de mens te blijven zien ook al kan die persoon iets verschrikkelijks hebben gedaan is een ongelofelijk krachtig iets. Ze neemt je mee op haar reis en op een veilige plek beleef je de missies mee.  Op het puntje van je stoel aandachtig luisteren gegarandeerd!”

Marie-Janke Damoiseaux

Adviseur omgevingsmanagement Schiphol-Amsterdam-Almere, Rijkswaterstaat

Fleur is een authentieke spreker die open staat voor haar publiek en haar publiek open laat staan voor situaties die voor hen grotendeels onbekend zijn én die tegelijkertijd enorm tot de verbeelding spreken. Als Fleur spreekt en in dialoog gaat is de tijd altijd te kort.”

Stefan Szepesi

Hoofd SOM Academie, WesselinkvanZijst

Video presentaties

TedX Ede

Keynote over geleerde lessen van Fleur Ravensbergen in haar werk als vredesbemiddelaar in gewapende conflicten.

Hague Talks

Keynote over geleerde lessen van Fleur Ravensbergen in haar werk als vredesbemiddelaar in gewapende conflicten.

Fleur Ravensbergen
Ontwapend
Mijn leven als vredesonderhandelaar bij gewapende conflicten van IRA tot IS

Ontwapend is een indrukwekkend boek over vrede en oorlog, over de vraag of wij allemaal tot geweld in staat zijn, over empathie, over angst en over doorzettingsvermogen. Bovendien is het een handreiking voor iedereen die iets wil betekenen voor een betere wereld, in het groot of in het klein.

koop nu een exemplaar

Wil jij in Contact komen met Fleur Ravensbergen?

Neem contact op
volg Fleur op
Alle rechten voorbehouden © 2022Fleur Ravensbergen